vacature

projectmedewerker
collectiebeheer
vacature

vacature: projectmedewerker collectiebeheer

voor 24 uur per week

Deze vacature is gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk.

 

Wij zoeken voor ons team Behoud, Beheer & Kennismanagement, onderdeel van de afdeling Collecties, een projectmedewerker collectiebeheer met minimaal een jaar praktijkervaring in museaal collectiebeheer.  

wie zoeken wij 

Wij zoeken een enthousiaste, resultaatgerichte en betrokken collega. Jij zorgt ervoor, in goede samenwerking met collega’s van het team, dat onze museumstukken zo goed als mogelijk zijn opgeslagen, getransporteerd en gepresenteerd. Daarnaast zorg je ervoor dat de objecten beschikbaar zijn voor presentaties binnen of buiten het museum of voor onderzoek. Met jouw kennis van materialen en objecten heb je goed zicht op de risico’s of schades bij museum stukken en kun je heldere en inzichtelijke conditierapportages opstellen. Je technische vaardigheden kunnen worden ingezet voor de feitelijke inrichting van tentoonstellingen. Heb je een proactieve en oplossingsgerichte houding en houd je ervan om zorgvuldig te werken? Dan ben jij degene die wij zoeken.   

functie-eisen 

 • MBO-opleiding collectiebeheer of vergelijkbare opleiding
 • aantoonbare praktijkervaring in museaal collectiebeheer
 • ervaring met collectieregistratiesystemen, bij voorkeur Adlib
 • in het bezit van een rijbewijs B
 • technisch onderlegd in theorie en praktijk
 • in het bezit van een BHV-certificaat (of bereid zijn het te behalen)
 • affiniteit met de Friese taal en cultuur
 • goede beheersing van de Nederlands taal
 • een gesprek kunnen voeren in het Engels, met name iets duidelijk kunnen maken
 • Fries spreken of de bereidheid om je dit eigen te maken.

 

competenties   

 • je bent resultaatgericht
 • je bent een teamspeler en hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • je werkt zorgvuldig

je kunt zelfstandig werken en goed plannen en organiseren.

organisatie 

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum met aandacht voor de Tweede Wereldoorlog, zijn nawerking en vrijheid nu.  Een innovatief en uitdagend project in de komende jaren is Fries Museum op Paad: vanaf najaar 2024 trekt het Fries Museum drie jaar lang met collectiestukken naar de dorpen in Fryslân waar de collectie vandaan komt om verhalen te brengen en op te halen.  

Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de-eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn wereldberoemde collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveaukeramiek en Delfts Blauw, tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De organisatie van de musea bestaat uit 75 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 56 fte. Zij werken samen met ruim 160 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd. Het team Behoud, Beheer & Kennismanagement, onderdeel van de afdeling Collecties, bestaat uit9 professionals en draagt zorg voor de ruim 200.000 museale objecten.   

wij bieden 

 • een uitdagende baan voor minimaal 24 uur per week;
 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.016,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek; 
 • Een tijdelijke aanstelling tot en met 31 december 2024;

Wij volgen de Museum cao. Uitzondering daarop is het pensioenfonds: Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP. 

solliciteren

Deze vacature is gelosten, solliciteren is niet meer mogelijk.

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen wij bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. Wij verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van vereiste kwaliteiten. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer