onderwijs

onderwijs

onderwijs

een onvergetelijke ervaring voor leerlingen

online onderwijsprogramma

Een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum brengt de Tweede Wereldoorlog voor je leerlingen heel dichtbij. Het is een ontmoeting met echte authentieke voorwerpen en daarbij behorende waargebeurde persoonlijke verhalen van Friesland en de Friezen in de Tweede Wereldoorlog.

Een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum brengt de Tweede Wereldoorlog voor je leerlingen heel dichtbij. Het is een ontmoeting met Friesland en de Friezen in de Tweede Wereldoorlog.

onvergetelijke ervaring

Wij werken vanuit de filosofie dat een bezoek aan ons museum een onvergetelijke ervaring is waarbij leerlingen en studenten onder de indruk raken  van de ontmoeting met de echte objecten en de persoonlijke verhalen.  Een bezoek zorgt ervoor dat kinderen, jongeren en studenten zichzelf en de wereld om hen heen met andere ogen bekijken. Kortom een museum dat inspireert.

verhalen

Met onze onderwijsproducten willen wij ervoor zorgen dat leerlingen en studenten zich beseffen dat er diverse verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Friesland bestaan.  Wij willen ze bewust maken van hun eigen reacties op die verhalen en dat mensen dezelfde gebeurtenissen op verschillende manieren kunnen interpreteren en betekenis kunnen geven. Tenslotte willen we kinderen laten zien dat sommige hedendaagse verschijnselen in Friesland hun wortels vinden in de periode 1940-1945.

compilatie
© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer