onderwijs

onderwijs

onderwijs

een onvergetelijke ervaring voor leerlingen

In het Fries Verzetsmuseum ontmoeten leerlingen de bewoners van Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Volwassenen en kinderen, Friezen en niet-Friezen vertellen hoe ze de oorlog hebben beleefd, op het platteland, in dorpen en in steden. Elk onderwijsprogramma is een ontmoeting met echte voorwerpen en hun persoonlijke verhalen.

In het museum vertellen we verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Zo komt de Tweede Wereldoorlog heel dichtbij.
De verhalen gaan over kinderen die met de gevolgen van de daden van volwassenen moesten leven. En over volwassenen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd. Leerlingen ontdekken de verhalen en gaan onder begeleiding van een museumdocent met elkaar in gesprek.

We nodigen je van harte uit voor een bezoek, Ontdek hieronder welk programma past bij jouw klas.

onvergetelijke ervaring

Wij werken vanuit de filosofie dat een bezoek aan ons museum een onvergetelijke ervaring is waarbij leerlingen en studenten onder de indruk raken  van de ontmoeting met de echte objecten en de persoonlijke verhalen.  Een bezoek zorgt ervoor dat kinderen, jongeren en studenten zichzelf en de wereld om hen heen met andere ogen bekijken. Kortom een museum dat inspireert.

verhalen

Met onze onderwijsproducten willen wij ervoor zorgen dat leerlingen en studenten zich beseffen dat er diverse verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Friesland bestaan.  Wij willen ze bewust maken van hun eigen reacties op die verhalen en dat mensen dezelfde gebeurtenissen op verschillende manieren kunnen interpreteren en betekenis kunnen geven. Tenslotte willen we kinderen laten zien dat sommige hedendaagse verschijnselen in Friesland hun wortels vinden in de periode 1940-1945.

compilatie
© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer