samen

in een museumgebouw
samen

fries museum

Het Fries Museum is een dynamisch museum in het hart van de bruisende stad Leeuwarden. Stap binnen in het moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk. Het zwaard van Grutte Pier, een romantisch schilderij van de wereldberoemde Sir Lawrence Alma-Tadema, het sprookjesachtige landschap van Gerrit Benner... Of toch het avontuurlijke leven van Mata Hari.

Het museum is dé culturele hotspot van het Noorden. Verrassende, steeds wisselende tentoonstellingen vertellen verhalen van Middeleeuwen tot M.C. Escher. Laat je onderdompelen in Friesland: van de unieke Hindelooper stijlkamer en de strijd met het water tot toonaangevend design en meesters als Rembrandt en Sir Lawrence Alma-Tadema. In het Fries Verzetsmuseum hoor je verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Over verzet en vervolging in de Tweede Wereldoorlog, maar ook over vrijheid anno nu. Op de derde verdieping bewonder je verse hedendaagse kunst van bekende en up-and-coming kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Neem je (klein)kinderen of neefjes en nichtjes mee voor een gezellig dagje uit waar ze stiekem veel van opsteken. Na je museumbezoek geniet je bij Café Thús van een lokale lunch, een Fries speciaalbiertje of de lekkerste oranjekoek. En bij Slieker Film, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd, laat je je meevoeren door de meest verrassende art-housefilms. Bovendien organiseert het museum regelmatig bruisende evenementen voor jong en oud.

© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer