middelbaar beroepsonderwijs

middelbaar beroepsonderwijs

lesmateriaal vooraf

burgerschap
4FREE - Nationaal Comité 4 en 5 mei : Nationaal Comité 4 en 5 mei
Digitaal lesmateriaal 4FREE met films en artikelen over vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dit helpt studenten bij het vormen van hun eigen mening over herdenken, vieren en vrijheid.
Vrijheid Toen En Nu | smh40-45  Een lesprogramma om met jongeren in gesprek te gaan over vrijheid. Deze les is een mooie voorbereiding op bezoek aan Fries Verzetsmuseum.

Plekken met een verhaal - SMH  Digitale les ter voorbereiding op bezoek Indisch Herinneringscentrum, JCK, Kamp Amersfoort, Kamp Westerbork of Kamp Vught.

Het is mogelijk om in het museum na bezoek aan het Fries Verzetsmuseum in het atelier het spel ‘Op het eerste gezicht’. Op het eerste gezicht | Anne Frank Stichting van de Anne Frank Stichting te spelen.

tweede Wereldoorlog
Een korte inleiding op de Tweede Wereldoorlog is de film ‘De Oorlog 1940 – 1945 in 7 minuten’. Om de kennis na het zien van de film te ‘testen’ is er de Kahoot! Quiz.

Een compilatie van filmbeelden over de Tweede Wereldoorlog in Friesland geeft een beeld van de thema’s mobilisatie, meidagen 1940, bezetting, schaarste, verzet en bevrijding. Sommige van deze beelden zijn met gevaar voor eigen leven .

persoonlijke verhalen
Ondergedoken als Anne Frank Andere Achterhuizen (ondergedokenalsannefrank.nl)

Schooltv: Jong in oorlog - Interactieve schoolplaat over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog

© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer