liefdesbode

oog in oog met oorlog
vanaf zondag 11 oktober
liefdesbode

herinneringen op de post

uw verhaal over oorlog of vrijheid, vastgelegd in een getypte brief

Om de tentoonstelling Oog in oog met oorlog luister bij te zetten, organiseert het Fries Museum vanaf zondag 11 oktober een speciale activiteit waarbij u uw herinneringen aan oorlog en vrijheid kunt laten vastleggen in de vorm van een getypte brief of een persoonlijk document.

Tussen 14.00 en 15.00 uur zitten Anne en Lieke van de liefdesbode klaar achter een typemachine in onze speciaal voor de expositie ingerichte ontmoetingsruimte, om naar uw verhaal te luisteren en het ter plekke op te tekenen. Dit mag een verhaal zijn rondom de tweede wereldoorlog, maar ook andere herinneringen aan oorlog of vrijheid zijn welkom.

hoe werkt het? 
Als u wilt meedoen en uw verhaal rondom oorlog of vrijheid wil delen, dan kunt u zich tijdens kantooruren aanmelden via het telefoonnummer 058 255 55 00. Een medewerker van het Fries Museum kijkt met u wanneer u het beste langs kunt komen.  

U komt op de afgesproken tijd en dag naar het museum en Anne of Lieke zit voor u klaar om uw verhaal op te tekenen, waarna het live wordt verwerkt. Na afloop van krijgt u de brief mee.

serie
Mocht u er op 11 oktober niet bij kunnen zijn, maar toch willen meedoen? Niet getreurd: de liefdesbode is nog drie keer vaker te gast in het museum, namelijk op 1 november, 22 november en 13 december tussen 13:30 en 15:30. Voor deze data kunt u zich ook opgeven door te bellen

Data: zondag 11 oktober, 1 november, 22 november en 13 december
Tijd: 12.00 - 14.00 uur
Locatie: Ontvangsthal van het museum
Aanmelden via ons algemene nummer: 058 255 55 00

De liefesbode is een initiatief van Anne Brouwer en Lieke van den Krommenacker, waarbij zij liefdesbrieven op bestelling schrijven. Het project is onderdeel van het programma Over de drempel van de gemeente Leeuwarden, dat cultuurmakers de mogelijkheid biedt om zich in te zetten om eenzaamheid te verminderen en ontmoeting te stimuleren.

Anne Brouwer en Lieke van den Krommenacker van de Liefdesbode, Foto door Nienke Maat
Anne Brouwer en Lieke van den Krommenacker van de Liefdesbode, Foto door Nienke Maat
© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer