vrijheidscollege

raadi suudi
zondag 21 april
vrijheidscollege

journalist radi suudi geeft gratis vrijheidscollege in leeuwarden

op zondag 21 april over het conflict tussen israël en palestina

09 april 2024

Op zondag 21 april geeft Radi Suudi (1957) een college over het huidige conflict tussen Palestina en Israël. Het college maakt onderdeel uit van de Vrijheidscolleges. Met de Vrijheidscolleges, die door verschillende sprekers in het hele land worden gegeven, worden jong en oud geïnspireerd om na te denken over de waarde van vrijheid. Suudi is freelance journalist, consultant en oprichter van de Stichting Joods-Palestijnse Dialoog. Hij groeide op in een gezin met een Nederlandse moeder en een Palestijnse vader. Suudi maakte verschillende reizen door het Midden-Oosten. Hoe confronteerden die reizen hem met de geschiedenis van zijn Palestijnse familie?

radi suudi
radi suudi

Over Radi Suudi 
Radi Suudi (1957) is freelance journalist en consultant. Hij studeerde politicologie en runt een adviesbureau gericht op interculturele communicatie, een onderwerp waar hij vorig jaar ook een handboek over publiceerde. Suudi groeide op in Hilversum met een Nederlandse moeder en een Palestijnse vader. De situatie in het Midden-Oosten houdt hem al jaren bezig – als journalist en sociaal wetenschapper, maar ook als medeoprichter van de Stichting Joods-Palestijnse Dialoog, waarmee hij Israëli’s en Palestijnen met elkaar in contact bracht. In zijn Vrijheidscollege deelt hij de ervaringen die hij opdeed tijdens zijn vele reizen in het Midden-Oosten en verweeft hij die met de geschiedenis van zijn Palestijnse familie. 

Praktische informatie 
Het college vindt plaats in het Fries Museum van 13.00 uur tot 14.15 uur en wordt mogelijk gemaakt door Bevrijdingsfestival Fryslân en het Fries Verzetsmuseum. Toegang is gratis, maar de capaciteit is beperkt. Reserveer daarom online alvast een stoel of kijk voor meer informatie op friesverzetsmuseum.nl/vrijheidscollege.

Over Stichting Vrijheidscolleges  
Stichting Vrijheidscolleges maakt sinds 2013 programma’s over leven in oorlog en conflict, democratie en rechtstaat. Zij koppelt dit met bekende sprekers aan actuele thema’s die een jong en divers publiek aanspreken. Stichting Vrijheidscolleges strijkt jaarlijks op locaties in het hele land, zoals theaters, bibliotheken en festivals. Jaarlijks organiseert Stichting Vrijheidscolleges meer dan 50 programma’s, waarmee gemiddeld 10 duizend mensen worden bereikt. 

Dit Vrijheidscollege wordt mogelijk gemaakt door Bevrijdingsfestival Fryslân en het Fries Verzetsmuseum. 

Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door Windpark Fryslân, de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de VriendenLoterij, Ir. Abe Bonnema Stichting en de vrienden van het Fries Museum. 

© Fries Verzetsmuseum - alle rechten voorbehouden disclaimer