thuis doen

Op deze pagina verzamelen we activiteiten en objecten uit onze collectie. Ontdek de mooie en indrukwekkende verhalen uit onze collectie, kom oog in oog te staan met kinderen in oorlogstijd met de verhalen bij het onderwijsprogramma Kind in oorlog.

Zoek je nog meer leuke thuis doen activiteiten? Op de website van het Fries Museum staat nog een wereld aan vermaak klaar. Klik hier om ze te bekijken

podcast: try freedom

Vanaf maandag 4 mei, 21.00 is de podcast Try Freedom gratis te beluisteren. Naast het actuele thema vrijheid, kijken zes jongeren tijdens Try Freedom ook terug naar de zwarte tijd die ver achter ons ligt. Want wat betekent het als je niet vrij bent? De podcast is een samenwerking tussen Tryater, Theater na de Dam, het Fries Verzetsmuseum en het Fries Museum.

te zien

te leren (onderwijs)

Een bezoek aan het museum brengt de Tweede Wereldoorlog dichtbij wat leerzaam kan zijn voor kinderen (en natuurlijk ook voor jou). Omdat het museum gesloten is bieden wij online onderwijsprogramma's aan voor een 'digitaal museumbezoek'. Deze onderwijsprogramma's zijn gemaakt voor docenten, maar ook als je geen docent bent zijn er genoeg leuke activiteiten te vinden in onze onderwijsprogramma's. Neem gerust een kijkje!