entreeprijzen

Volwassenen

€ 16,-

Groepen (min. 10 personen, p.p.)

€ 13,50

Gezin (max 2 volwassenen, max 4 kinderen t/m 17 jaar) 

€ 38,50

Kinderen 4-17 jaar 

€ 6,50

Studenten / docenten / Culture Card / CJP

€ 9,50

Peuters 0-3 jaar

gratis

Vrienden Fries Museum 

gratis

Museumkaart

€ 3,-

Leden Fries Genootschap, Vereniging Rembrandt, Veteranenpas, ICOM / BankGiro Loterij VIP-KAART

gratis

Onderwijsgroepen, kosten begeleiding en educatief materiaal 4,- per leerling* 

gratis

Begeleiders van rolstoelgebruikers

gratis

*het is ook mogelijk om het museum gratis te bezoeken met een onderwijsgroep zonder begeleiding en materiaal. Hiervoor kunt u zich aanmelden via info@friesmuseum.nl of 058 255 55 00.

toeslag mata hari

Vanaf 14 oktober wordt € 3,- toeslag gevraagd om de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje mogelijk te kunnen maken. In Nederland is dit gebruikelijk bij dergelijke kostbare tentoonstellingen. De Nederlandse Museumvereniging keurt dit beleid goed. De toeslag is al meegenomen in de bovenstaande entreeprijzen.

Tijdens de grote tentoonstelling Escher op reis is een toeslag van €5,- van toepassing. Vanaf 28 april 2018 tot 28 oktober 2018 is de reguliere toegangsprijs voor een volwassene dus €18,-.

bezoek ook

Bezoek ook Keramiekmuseum Princessehof! Het stadspaleis in hartje Leeuwarden en het Fries Museum bieden een combiticket aan voor €20,-. Let op: Deze prijs is exclusief eventuele toeslagen voor tentoonstellingen.

Het Woudagemaal en het Fries Museum geven bezoekers een leuke korting bij een gecombineerd bezoek. Op vertoon van een (gebruikt) entreeticket dat minder dan twee maanden oud is, krijgen bezoekers nu 20% korting op het entreeticket van de andere bezienswaardigheid.