vacature

wij zoeken een junior medewerker marketing & communicatie voor 32 uur per week

Wij zoeken een communicatieve duizendpoot om tijdelijk de marketingafdeling van het Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Verzetsmuseum te ondersteunen. Je onderhoudt contact met pers en andere doelgroepen, schrijft zelfstandig persberichten en beheert de hiervoor benodigde pers- en onderwijsdatabases. Je begeleidt de productie van publiciteitsmateriaal van het museum en tentoonstellingen. Daarnaast draag je bij aan de websites en de social media.

wij vragen

We zoeken iemand met professionele ervaring met dit type werkzaamheden. Je kunt vlot en foutloos schrijven en denkt in doelgroepen, schakelt makkelijk tussen verschillende taken en klussen, bent stressbestendig, geordend en houdt overzicht. De digitale wereld kent voor jou geen geheimen, je hebt ervaring met verschillende CMS-systemen, en met het uitzetten van campagnes. Je hebt kennis van marketing en communicatie op HBO-niveau. Je denkt en werkt zelfstandig, maar vindt het fijn om collega’s te helpen en bent een teamspeler.

wij bieden

Wij bieden een uitdagende baan voor 32 uur per week (0,89 fte) gedurende anderhalf jaar en een salaris conform functiegroep 6 van de salarisschalen van de CAO VRM (maximaal € 2.679,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

de organisatie

Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie en zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting. Het Fries Museum wil de kansen van de volgende jaren grijpen om in 2020 meer gewaardeerd en sterker dan ooit Friesland en de wereld te verbinden.

Keramiekmuseum Princessehof zet zijn topcollectie in om met aantrekkelijke tentoonstellingen verhalen over keramiek uit Azië en Europa te vertellen aan kunst- en cultuurliefhebbers. Het Princessehof wil de hoge waardering van zijn bezoekers bestendigen en nog meer cultuurgeïnteresseerde bezoekers trekken.

De gezamenlijke organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 60 medewerkers (45 fte), verdeeld over 5 afdelingen: Collecties, Publiek & Programma, Facilitaire Zaken, Finance & control en Human Resources. Zij werken samen met 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

De organisatie Fries Museum-Keramiekmuseum Princessehof is flexibel en toekomstgericht en de beide musea hebben zich ontwikkeld tot moderne en professionele musea.

Voor de kerncollecties van het Keramiekmuseum Princessehof (Aziatische, Europese en Moderne & hedendaagse keramiek) en van het Fries Museum (Oude & toegepaste kunst, Moderne & hedendaagse kunst, Mode & textiel, Terpentijd & Middeleeuwen en Tweede Wereldoorlog) beschikken de musea over deskundige conservatoren en collectie- en kennisbeheerders.

interesse en vragen?

Ben jij onze nieuwe Junior medewerker Marketing & Communicatie? Stuur dan uiterlijk zondag 12 maart 2017 een sollicitatiebrief met curriculum vitae per mail naar vacature@friesmuseum.nl, met als onderwerp ‘Sollicitatie junior medewerker Marketing & Communicatie’. De gesprekken vinden plaats op 15 en 24 maart 2017.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Rouke van der Hoek, medewerker Marketing & Communicatie: 058-255 55 10, r.vanderhoek@friesmuseum.nl.

Zie ook www.friesmuseum.nl en www.princessehof.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.