de ware betekenis der dingen

Leeuwarden - Van alledaagse dingen naar een bijzondere ervaring.  Van verleden naar heden. Van herinneringen ophalen naar herinneringen delen. Van zien naar beleven. Van ver weg naar dichtbij. Van zij naar wij.

Op 5 mei staat op het Wilhelminaplein te Leeuwarden een grote yurt met rondom een foto-expositie. De foto’s zijn gemaakt door studenten van het ROC Friese Poort. Deze yurt is de thuisbasis van De Ware Betekenis der Dingen: een ervaringsevenement dat Tûmba in samenwerking met het Befrijdingsfestival Fryslân ontwikkeld heeft.

Naast de met foto’s versierde yurt zijn er loungebanken, een popcornkraam en een DJ-booth. Terwijl de DJ het plein van wereldmuziek voorziet kunnen bezoekers genieten van hun gratis versnapering.

Tourguides zullen het publiek door middel van een speciaal ontwikkelde app de Augmented Reality tonen die achter de zwart-wit foto’s aan de buitenzijde van de yurt verstopt zit. Hierbij komen de foto’s letterlijk tot leven. De app, genaamd ‘Tûmba’, is vanaf heden voor iedereen gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store zodat de Augmented Reality van de foto’s die in de PR Campagne gebruikt worden nu al bekeken kan worden.

Voor bezoekers die de hele ervaring willen meemaken, vinden in de yurt drie verschillende voorstellingen van drie kwartier plaats, waarin film en ervaring, dialoog en improvisatie elkaar zullen versterken.

En zo, loungend op de loungebanken, kan het publiek in een prettige, relaxte, gastvrije en nieuwsgierig makende sfeer zelf bepalen hoever ze willen gaan om tot De Ware Betekenis der Dingen te komen. Proeven ze alleen de sfeer? Bekijken ze de foto’s? Of gaan ze ook een voorstelling bijwonen om zo tot De Ware Betekenis der Dingen te komen?

De voorstellingen zijn om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur geprogrammeerd.

Per (gratis bij te wonen) voorstelling is plaats voor maximaal 70 bezoekers.

Mis het niet!

Meer informatie is te vinden op of www.tumba.nl of  www.befrijdingsfestivalfryslan.nl