vacature

vacature

vacature: medewerker finance & control

voor 12 uur per week

Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Verzetsmuseum zoeken een:

Medewerker finance & control voor 12 uur per week

Wij zoeken per direct een enthousiaste medewerker Finance & Control die voortvarend wil meewerken aan een correcte en accurate financiële administratie voor onze beide musea.

wie zoeken wij

De functie van medewerker Finance & Control vereist een nauwkeurige en resultaatgerichte instelling op het gebied van het voeren van financiële administratie. Je bent integer en kunt goed zelfstandig werken. Inhoudelijk betreft het voornamelijk boekhoudkundige werkzaamheden zoals het verwerken van inkoopfacturen, het opstellen van verkoopfacturen, het boeken van bankmutaties en het opmaken van de kas.
Daarnaast voert de medewerker algemeen voorkomende werkzaamheden binnen de afdeling uit. Je kunt goed samenwerken en ondersteunt het hoofd F&C en de senior medewerkers F&C bij hun werkzaamheden.

organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher.
De organisatie van de musea bestaat uit 72 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 56 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met ruim 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

wij vragen

• Wij vragen iemand die voor 12 uur per week inzetbaar is verdeeld over 3 of 4 werkdagen;
  • Je bent in het bezit van een relevante MBO opleiding niveau 4, PDB of vergelijkbare opleiding;
  • Je hebt ervaring met het werkgebied;
  • Je hebt kennis van het automatiseringsprogramma AFAS.

wij bieden

• een uitdagende baan voor 12 uur per week;
  • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao; maximaal € 2.682,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar.

solliciteren

Ben jij onze nieuwe medewerker Finance & Control? Stuur dan uiterlijk 11 april 2021 ter attentie van Richard Pel je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature medewerker Finance & Control’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Richard Pel  (hoofd Finance & Control), tel. 06-30626507, email R.Pel@friesmuseum.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 15 april 2021.
Het vervolggesprek vindt plaats op 20 april 2021.

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Zie ook www.princessehof.nl en www.friesmuseum.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.