virtuele tour

virtuele tour

verhaal dat je raakt

online excursie

Bezoek met je leerlingen het Fries Verzetsmuseum nu ook online. Ontdek verhalen over verzet, vervolging, onderduik, collaboratie, arbeidsinzet, luchtoorlog, de hongerwinter en nog veel meer. Door de ogen van acht mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt, onderzoeken leerlingen het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Friesland.

voor wie?
Deze online excursie naar het Fries Verzetsmuseum, begeleid door museumdocent is geschikt voor leerlingen van VMBO TL 3, HAVO3 en VWO3

wat is het?
Een van onze museumdocent komt als gastspreker online bij jullie in de klas en geeft een interactieve rondleiding door het virtuele Fries Verzetsmuseum. De museumdocent stelt vragen aan de leerlingen en kunnen vragen stellen aan de museumdocent. Daarna gaan de leerlingen zelfstandig in kleine groepjes aan de slag met acht persoonlijke verhalen van personen die de oorlog op verschillende manieren hebben meegemaakt.

hoe lang duurt de online excursie met museumdocent
Ideaal gezien duurt de les een dubbele les, 2 x 45 minuten. Tweede gedeelte kan ook zelfstandig worden uitgevoerd door de docent zelf.

• 45 minuten rondleiding
  • Korte pauze optie
  • 45 minuten aan de slag met de opdrachten

hoe lang duurt de zelfstandige online excursie naar het fries verzetsmuseum

• Dit is zelf in te plannen.
  • De opdrachten maken: 30 minuten. nabespreking 15 minuten.

wat leren de leerlingen?
Leerlingen interpreteren en analyseren historische bronnen en vertalen dit in eigen bewoording. Leerlingen vergelijken hun verhaal met het verhaal van andere leerlingen en gaan hierover in gesprek.

het voordeel van deze online excursie t.o.v. van een echt bezoek:

• Geen reistijd, past binnen 2 lesuren: 2 x 45 minuten.
  • Per klas zijn de kosten 35 uur per lesuur, normaal 5 euro per leerling per uur.

hoe meld ik mijn klas aan voor een begeleide online excursie?
Het boeken van een begeleid online bezoek kost per lesuur 35 euro.

• Meld je groep aan bij onze medewerker boekingen via onderstaand aanvraagformulier. Zet daarbij je gewenste dag(en) en tijd(en). Dan krijg je zo snel mogelijk antwoord.
  • Na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging met handleiding met informatie ter voorbereiding van de begeleide online excursie met opdrachten.

hoe meld ik mijn klas aan voor een zelfstandige online excursie?

Het boeken van een zelfstandige excursie met opdrachten in de virtuele tour is gratis.

• Na aanmelding ontvang je een activatiecode met handleiding met informatie ter voorbereiding van het zelfstandige online excursie met opdrachten.

Let op: Dit vergt meer voorbereiding van de docent. Gebruik de activatiecode op virtueletour-fvm-onderwijs.nl om toegang te krijgen

tot de speciale onderwijsversie van de virtuele tour van het Fries Verzetsmuseum met extra info en lesmateriaal.

vraag een online excursie aan bij de virtuele tour

Deze les boeken? Neem contact op met Tineke Burmania via 058 255 55 00 of onderwijs@friesverzetsmuseum.nl

Doelgroep:

vanaf bovenbouw klas 3 VMBO/HAVO/VWO

Werkvormen:

kijken, luisteren, doen, ontdekken, onderzoeken en presenteren

vakken:

geschiedenis, maatschappijleer en burgerschap

Tijdvak:

Tijd van wereldoorlogen 1900-1950

Lengte:

Met begeleiding van een museumdocent 60 - 75 minuten, zonder museumdocent zelf te bepalen