360° WOII

Na gastlessen van een medewerker van het museum en een ooggetuige WOII, een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum én een historische stadswandeling door Leeuwarden werd vorige week het bijzondere project ‘360° WOII’ afgesloten. Leerlingen van groep 7/8 van plusklas Maximus Burgum presenteerden ieder een voorwerp dat een verhaal vertelde uit WOII. Veel voorwerpen kwamen uit de familie, zoals een bidplaatje van Marietje uit 1945, een militair zakboekje, een knijpkat, een gestolen zakmes, bedrijfsdistributiebonnen en naoorlogse brieven. Ook Duitse munten en postzegels werden gepresenteerd, net als foto’s van een overgrootvader als Russische militair of bij de NBS-groep. Andere leerlingen brachten foto’s mee van het bombardement op Rotterdam, tulpenbollen als symbool voor de hongerwinter of een wasstok als referentie naar het gebrek aan wasmiddel in WOII.